Isnin, 23 Mac 2009

Memang Dah Geram.

Sedang spider berjalan kat tempat letak kereta kawasan sekolah Nazri (adik yang bongsu), nak ambil dia dari sekolah, ada satu kereta satria ni, spider pergi jalan belakang kereta tu, nampak dah pemandunya perempuan, dan ada penumpang lelaki 2,3 orang dalam tu.

Perempuan ni dengan selamba me'reverse' kereta satria hitam dia tanpa tengok belakang. Memang dah kena spider dan sampai spider nak start panik, sebab takut die tekan minyak lagi.
Mahunya terjatuh dan terlenyek dengan roda belakang kereta dia tu.. Ntah macamana, dapat juga ketuk-ketuk body kereta tu, suruh dia berhenti.

Nasib kau tak pekak perempuan. penumpang sebelah dia pun menjengahkan kepala juga. Perempuan ni keluar dari kereta, dengan muka selamba dan bodoh-bodoh, dia boleh tanya, "kena ke?". Spider dah bengang gila, dah lah kau tak say sorry, kau boleh tanya dengan muka selamba kan.

Spider pun tanya dia balik, "kau reverse kereta tak tengok belakang ke?" Tau perempuan tu jawab apa, "alah, bukan kena pun!". Time ni memang hati dah mendidih gila, dah bapak segala geram.. Spider jawab kat dia "kepala otak kau tak kena. Kau buta ke pekak?bodoh!" E..Tak boleh sabar time ni..Perempuan tu pula boleh wat selamba je masuk kereta balik. Betul-betul lah kurang ajarkan.

Malas nak panjang-panjang bertekak dengan orang yang biadap tu, spider terus je cari Nazri untuk balik. Tak semena-mena, penumpang lelaki dalam satria tu turun, datang dekat spider, cakap, "tak baik cakap bodoh bodoh tau," wah, ini telah mendatangkan sekali lagi kegeraman dalam diri. Spider pun balas balik, "dah memang adik kau bodoh (tak taulah macamana boleh tau perempuan biadap tu adik dia) dan kurang ajar, tau tak!"

EEE...betul-betul angin. Lelaki ni pun naik balik kereta satria tu, lalu kat belakang spider yang masih belum masuk kereta dan jerit "kurang ajar!" kat spider. Spider jerit gak balik, "kau bodoh!" hehe..puas hati..lantaklah orang kat situ nak cakap apa pun. Memang ada orang pandang-pandang pun, peduli ape, janji puas hati.

Tiba-tiba spider rasa cam mata bergerak-gerak dan terbuka, ooo...rupanya mimpi..mimpi jelah.. La..kenapa rasa macam betul-betul tadi? Musykil ni..hihi.. Betullah, ni cuma mimpi malam tadi je. Lepas tersedar dari mimpi tu, susah pula nak tido balik sebab terasa macam jadi betul-betul. huhu.. Tengok jam dalam pukul 2pagi. Terkebil-kebil mata pandang jam dinding tu, sambil fikir lagi, kenapa mimpi ni macam real je tadi? So, secara tak sengaja, dapat idea untuk buat entri hari ni..

Jangan marah tau. Sebab time kat sekolah rendah dulu, ingat lagi, kalau buat karangan cerita seram/horror, kan suka buat kat last perenggan tu cuma mimpi kan, akhirnya, cikgu bagi markah rendah gila. Pernah spider kena sekali, lepas tu spider tanya cikgu BM tu, "cikgu, kenapa saya dapat banyak ni je?" (sebab time ni macam confident karangan tu dah best..hehe..). Cikgu Mohd Noh (ingat lagi nama dia tau) pun jawab, "sebab awak buat cerita ni, cerita mimpi. Kalau mimpi je, saya anggap terpesong, faham?" Spider tak puas hati, tanya lagi, "mimpi pun jadi gak cerita cikgu, karangan juga." Tapi cikgu kata, "jangan buat mimpi-mimpi, saya tak nak. Saya nak buat karangan yang bukan cerita dalam mimpi." Itulah katanya. Dah nama pun cikgu, kenalah dengar cakap dia kan.

Tapi entri kali ni walaupun macam terpesong, tapi yang cerita dalam mimpi tu memang betul tau, bukan rekaan. Hehehe... Janganlah geram.

4 ulasan:

dhila berkata...

pehhh..cite sha sejibik cam real la. dila td dh start nk hangin bile pikir pompuan kuang ajo tu tp last2 mimpi. hampeh tol..hehhehe

redspider crystal berkata...

hihihi...
betul Dhila..sha mimpi malam tadi..
bila sedar tu, terkebil2 fikir balik..napa cam betul ni?
pastu dah susah nak tido..
tapi kalau budak perempuan dalam mimpi
tu ialah 'puteri', ok tak dhila?
hehehe...biadap..
sha tak pernah jumpa, tapi gaya rambut gurl tu sama dgn 'puteri'
yg dhila mms gambar die kt sha dulu..hehehe..ingat lagi tau..

wbgstories berkata...

mm..tipah tertipu.. tapi masa baca tadi akak memang dah geram dah..

redspider crystal berkata...

alamak..bukan tipah tertipu..
wbgstories tertipu ni..
huhu..tak tak..
ni mmg cerita mimpi yang benar.

Blog Widget by LinkWithin