Isnin, 16 Mac 2009

Pandainya Madihah.

Apa yang tak kena memang tak dapat dikenalpasti. Yang pastinya, semua yang dibuat, yang dilakukan betul-betul slow and lambat je (taulah spider, tapi biasa nya tak selambat hari ini). Kenapa lah agaknya. Pendek kata, semangat macam tak ada. Tapi kerja yang dah tunggu dalam inbox email, semua dapat dibereskan dengan sempurna, walaupun spider laksanakan dengan keadaan yang lambat and perlahan (betul-betul macam spider merayap-merayap dalam keadaan yang tak makan seminggu). Apapun, yang penting kerja semua siap kan.

Tidak ada apa yang hendak cerita sangat hari ini, cuma nak kongsi rasa 'happy' pada adik Nik Nur Madihah dari Kelantan. 'Terror' betul adik ni, 20A dia dapat dalam SPM. Memang tabik sangat pada Madihah sebab dalam keadaan hidup yang serba sederhana, kejayaan tetap dalam genggaman, tetap dicapai. Tahniah ye Madihah. Rezeki pun bertambah murah kan. Family bakal dapat rumah baru semua. Paklang Spider ada cakap yang orang Kelantan ni pandai-pandai sebab makan budu. Betulke ye? Proten tinggi dalam budu. Tapi orang Selangor pun makan tempe gak. Proten tinggi gak.. Memanglah ada yang pandai-pandai, tapi tiap-tiap tahun berita kecemerlangan pelajar mesti dari arah psntsi timur ni. Sebenarnya, apa yang penting adalah hati. Usaha, doa dan tawakal pasti sahaja petua Madihah kan. Pelbagai tawaran belajar dan biasiswa yang Madihah dapatkan. Inilah hasil titik peluh Madihah selama ni. Walaupun tau yang Madihah mungkin tak baca blog ni, tapi spider memang excited sangat nak syer rasa happy pada apa yang Madihah dapat. Lepas ni, kalau Madihah di perantauan, beringat-ingatlah selalu. Moga apa yang dihajatkan akan terlaksana. Tahniah again dik.

Oklah, nak balik dah. Have a nice day.

2 ulasan:

dhila berkata...

mmg bijak anak melayu..

redspider crystal berkata...

termasuklah kita-kita nikan..
hehe..perasan jab..
Bak kata org Sweden, Malaysians can can!

Blog Widget by LinkWithin