Rabu, 1 Julai 2009

Mana Paling Utama?

Antara MARUAH, HATI dan PERASAAN, mana satu yang dirasakan paling utama? Tiba-tiba nak tau pendapat orang tentang 3 benda ni :) memandangkan hari ni macam agak tak banyak kerja (sebab dah bertungkus lumus dari awal ok..bukan sebab tak ada kerja..), so bolehlah update sikit-sikit blog yang agak terbiar ni. Thank you in advance pada sesiapa yang sudi berkongsi pandangan.

4 ulasan:

Art d Pie berkata...

hatii & perasaan tu bkn same ke?
kalo art, maruah lh paling utama..
bkn ape, hati & perasaan ni bleh lagi di pujuk2..tp kalo bab maruah, skali tercalar, mmg susah nk pujuk...isy,betul ker?...art men serbu je ni..skadar meluahkn pendpt..hehehe..

sEmut berkata...

one utama







:p

bahirah berkata...

maruah tempt ptama pastu perasaan..
kalu tadek maruah maka tadek perasaan la kan?hehe..
pndapat spider?

GaJah buntOt BeSAr berkata...

secara rasional nyer...
maruah harus di utama kan.......
maruah blh melambangkan sejauh mane teguh nyer iman hamba ALLAH...

hati dan perasaan hanya satu permainan jiwa...yg kadang2 dihasut syaitan durjana...hahahaha

goyah nyer hati dan perasaan..maka goyah nyer iman..then pada waktu itu maruah akan tergadai...

tetapkan iman di hati..satu kan ia dengan perasaan...
lakukan pertimbangan yg sewajarnya utk memelihara maruah yg hanya sekali seumur hidup sj yg di berikan dlm hidup....

Blog Widget by LinkWithin